Nieuws

Nieuws


Met ingang van woensdag 28 april 2021 mogen wij onze fournituren winkeltje weer openen. Door de drukte hebben wij alleen de winkel geopend van maandag t/m vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur.


E.K. Gordijnen wint 1e prijs m.b.t. duurzaam ondernemen!

Zaterdag 2 april stond E.K. Gordijnen als deelnemer vanuit het Koplopersproject op de Woonmarkt in Oosterwolde. Een hele gezellige en geslaagde dag waarbij wij verrast werden met de eerste prijs vanuit het Koplopersproject. Namens de jury vertelde Marlies dat E.K. Gordijnen aandacht heeft voor vrijwel alle vlakken van duurzaamheid, zowel de people, de planet als de profit. Maar vooral dat het bij Frouwkje en Lies ook echt uit het hart komt. Een prachtig compliment. Een mooie waardering voor reeds genomen stappen en de plannen voor de toekomst.


Het Koploperproject is een initiatief van de Gemeente Ooststellingwerf in combinatie met DZyzzion en Ballemans Advies en helpt mkb’ers om op een doelgerichte en effectieve manier in 1 jaar duurzamer te ondernemen. Wij bedanken in het bijzonder Jan Gropstra, Jaap de Vries, Marlies Ballemans en de andere deelnemers aan het Koplopersproject voor hun enthousiasme, steun en advies! Hieronder een impressie van de woonmarkt en de uitreiking van de Koplopersprijs.

Op onze pagina Duurzaamheid vind u meer informatie (en een video) over duurzaam ondernemen bij E.K. Gordijnen Atelier. (Waarom E.K. Gordijnen duurzaamheid belangrijk vind, wat we reeds duurzaam aanpakken en waar we in de toekomst heen willen.)


Stuk in de Grijpvogel van 7 juli:


E.K. Gordijnen opent winkel in fournituren

Oosterwolde – E.K. Gordijnen Atelier aan de Bergweg 3 in Oosterwolde is uitgebreid. ‘Vanaf heden zijn wij ook het adres voor al uw fournituren’, zegt eigenaar Frouwkje Ekhart-Trul enthousiast.


Vooraan in het pand is een gezellig winkeltje ingericht. Klanten vinden er alles op het gebied van fournituren, zoals ritsen, naalden, garens, kant, koord, patroonpapier, applicaties, knopen, schoudervullingen en spelden. ‘Een zeer ruim assortiment, zodat we iedereen goed van dienst kunnen zijn’, aldus de onderneemster.


Sinds eind 2013 is E.K. Gordijnen Atelier gevestigd aan de Bergweg. Het bedrijf maakt verschillende soorten gordijnen zoals overgordijnen, vitrages, vouwgordijnen, paneelgordijnen, draperieën, maar ook kussens, embrasses, spreien, tafelkleden en dekbedovertrekken. Er wordt voornamelijk aan bedrijven geleverd, maar ook particulieren kunnen voor werkzaamheden bij E.K. Gordijnen terecht.


Ekhart liep al langer met het idee rond om aan het atelier een winkel in fournituren toe te voegen. Nu Sproet in de Stationsstraat de deuren heeft gesloten, was voor Ekhart het moment aangebroken om de daad bij het woord te voegen. ‘Het ontstane gat wat door het vertrek van Sproet is ontstaan, hebben wij nu opgevuld.’


Vakmanschap

Klanten kunnen van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 16.00 uur terecht in de nieuwe winkel. E.K. Gordijnen Atelier is tevens geopend op donderdagavond vanaf 19.30 uur tijdens de open naaiavonden. Tijdens deze avonden kan iedereen tegen een kleine vergoeding zijn eigen gang gaan in het atelier. Er mag gebruik worden gemaakt van de machines en er is altijd iemand aanwezig met kennis en ervaring om te helpen. Ekhart: ‘Dat is ook het unieke aan onze winkel. Wij hebben hier het vakmanschap in huis en kunnen daardoor altijd het juiste advies en handige tips geven. En komt een klant er zelf niet uit, dan kunnen we het volledig of gedeeltelijk uit handen nemen.’

 

E.K. Gordijnen Atelier biedt voor alles een oplossing. Zo hebben ze onder andere een uniek systeem in huis waarmee een kapotte rits in broek, schoen, jas of tas eenvoudig en snel gemaakt kan worden. Er wordt een nieuwe runner op de oude rits geklikt, waardoor de oude rits dus niet volledige verwijderd hoeft te worden. ‘De kosten van zo’n nieuwe runner zijn laag, waardoor het ineens weer interessant kan worden om toch die ene jas of tas te repareren’, aldus Ekhart.


Naast fournituren is E.K. Atelier ook hét adres voor herstofferen van kussens en/of meubels, verstelwerk, stoffen, tentreparaties, waterdicht schaduwdoek, tule en voeringsstoffen. Ekhart: ‘Informeer gerust vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen. Wij staan graag voor u klaar.’

Kijk voor meer informatie op de website www.ekgordijnen.nl


E.K. Gordijnen atelier zal vanaf begin juli een eigen fourniturenwinkeltje openen!

Dit nieuws zal de aankomende maand in verschillende huis-aan-huis bladen komen te staan en daarnaast zal onderstaande flyer binnenkort in Oosterwolde en omstreken worden verspreidt:

Opening

Op zaterdag 18 januari was het dan zover: De opening van het nieuwe pand aan de Bergweg 3 te Oosterwolde! 's Middags hebben we de bewoners van Oosterwolde mogen verwelkomen. In groepjes van 4-10 personen werden er rondleidingen gegeven, waarbij het proces van het maken van een gordijn centraal stond. We hebben in totaal zo'n 200 mensen mogen verwelkomen. Het was een gezellige en zeer geslaagde middag! 's Avonds was het tijd voor een feestje voor genodigden, waarbij ook de ' Hart Collectie' gelanceerd en gepresenteerd werd. Wij willen iedereen via deze weg bedanken voor zijn of haar komst en enthousiasme. Daarnaast willen we ook iedereen bedanken die geholpen heeft deze opening tot een geslaagd einde te brengen.

Hieronder een sfeerimpressie van de avond.

E.K. Gordijnen Atelier in de krant!

De vooraankondiging van de opening van het nieuwe pand van E.K. Gordijnen Atelier aan de Bergweg 3 stond op 15 januari in de Nieuwe Oostellingwerver en op de voorpagina van de Griffioen, het huis-aan-huisblad van de gemeente Oostellingwerf.

Verspreiding flyers opening

De afgelopen dagen zijn verschillende mensen druk bezig geweest met het verspreiden van onderstaande flyer door heel Oosterwolde (en omstreken). Iedereen is van harte uitgenodigd, ook als u geen flyer door de brievenbus hebt gehad!

Textiel-excursie naar E.K. Gordijnen Atelier


Op 6 en 13 februari hebben wij twee groepen leerlingen van Praktijkschool Singelland de Venen uit Drachten mogen verwelkomen. De foto's geven een kleine impressie van de ochtend weer. Het volgende stuk hebben ze hierover geschreven:


Kennismaking met een naaiatelier in Oosterwolde


De leerlingen van de werkplaatsleerlingen textiel zijn op excursie naar E.K. Gordijnen Atelier in Oosterwolde geweest. Als je in een winkel gordijnen bestelt, worden ze vaak in dit bedrijf gemaakt. Dat kunnen geplooide gordijnen zijn maar ook optrekgordijnen en embrasses.


We hebben gezien hoe je gordijnen snijdt, naait en afwerkt. Frouwkje Ekhart is de eigenaar en heeft uitleg gegeven over het magazijn, de snijtafel, de naaimachines en  een mega stoomapparaat om de gordijnen te strijken.

Ook vertelde ze dat motivatie voor het textielvak erg belangrijk is als je gaat stagelopen. Hoe je gordijnen moet maken leer je in het bedrijf. Het was best spannend om de grote en snelle naaimachines uit te proberen, maar uiteindelijk heeft bijna iedereen het geprobeerd.


De meeste leerlingen wisten niet goed hoe zo’n textielbedrijf eruit zou zien en vonden het leuker dan ze dachten. Als je hier stage wilt lopen ben je van harte welkom!